fbpx

Een heerlijk voorgerecht, staat ook nog eens snel op tafel!
Vijgensalade met buffelmozzarella, gerookte ham, basilicum en citroen/honingdressing.

Ingrediënten:

Voorgerecht voor 2 personen:

8 x verse vijgen
100 gram gerookte ham
1 x buffelmozzarella van waterbuffelboerderij D’n Buff
handje basilicum

Dressing: (naar eigen smaak)
2 eetlepels sap van een citroen/limoen
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing 
zout en peper

Bereiding:

– was de vijgen en de basilicum.
– snijd de vijgen in parten.
– snijd de buffelmozzarella in stukken.
– versier je salade met stukjes buffelmozzarella, basilicum en ham.
– doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar. Omdat de vijgen al zoet zijn, vind ik het persoonlijk lekker dat de dressing wat zuurder is. Ben jij een zoetekauw? Doe er gerust wat extra honing bij. Als je maar blijft proeven. 
– schenk de dressing over je salade.

 

Genieten maar. Smakelijk eten!