Heerlijke boerderijkip met knoflookboter

1 x Hele kip  
1 x Citroen
50 gr (gras)boter
1 el mosterd
Zwarte olijven
3 teentjes Knoflook
1 kilo aardappelen
Handje Tijm
Handje Rozemarijn
Handje Salie
Peper en Zout

  1. Zet je oven alvast aan op 180c.
  2. Kook de aardappelen (met schil) 10 min.
  3. Snijd de aardappelen in dunne reepjes.
  4. Pers 1 teentje knoflook en rasp de citroen.
  5. Hak van iedere kruiden 2 takjes fijn (tijm, rozemarijn en salie).
  6. Voeg de geperste knoflook, rasp van de citroen, kruiden en de mosterd toe aan de boter zodat je een mooi botermengsel krijgt.
  7. Smeer de kip rondom in met het botermengsel.
  8. Halveer de citroen. Vul de kip met de overige tenen knoflook, tijm en rozemarijn en de halve citroenen.
  9. Voeg de olijven toe
  10. Zet de kip in de oven en de kip zal na ongeveer 1,5 uur mooi gaar zijn.
  11. Schenk een lekker glaasje wijn in en geniet van de heerlijke boerderijkip!

De kip die ik hiervoor heb gebruikt is van Het Belvershuys – haaren – www.hetbelvershuys.nl