fbpx

Rabarbertijd. De mooie kleurrijke groenten. Prachtig, maar waar kan je het allemaal voor gebruiken? Ik ben fan van deze rabarbertaart, dus deze deel ik graag met je. 

Ingrediënten:

  • 75 gram suiker (als je een zoetekauw bent, doe er gerust meer in)
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille
  • 150 gram crème fraîche
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram rabarber
  •  

extra fruit 

  • 75 gram aardbeien
  • 75 gram rabarber
  •  

Voor de kruimellaag

  • 75 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • snufje zout

Bereiding:

– was de aardbeien en de rabarber
– snijd de aardbeien en rabarber in kleine stukjes, voeg er vervolgens een eetlepel bloem aan toe. Leg het even aan de kant zodat je verder kan met het beslag

Beslag
– mix de suiker en boter tot deze romig is. Voeg de vanille extract en de eieren één voor één toe
– voeg de crème fraîche toe
– voeg de bloem en de bakpoeder toe tot je een mooi beslag hebt
– doe het beslag samen met de 150 gram aardbeien en 150 gram rabarber samen in je taartvorm en strijk het netjes af
– voeg nu de laatste 75 gram aardbeien en 75 gram rabarber toe
– maak het kruimelmengsel. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de taartvorm

Bak de taart in 60 minuten op 175 graden. Tussendoor wel even goed kijken.

Genieten maar. Smakelijk eten!