fbpx

 Biologisch melkgeitenhouderij Reimert

Op dit biologische melkgeitenbedrijf wonen, Gerard, Ans en Lisa samen met hun kinderen, en is gevestigd in Mariënheem. Ze melken 1500 melkgeiten 2 keer per dag. Hiernaast hebben ze 375 lammeren voor de opfok.  Zij vormen de nieuwe generatie melkgeiten.  In de zomertijden lopen de melkgeiten en lammeren buiten. Ze hebben leuke speeltoestellen in de weide voor de lammeren, daar spelen ze graag op en ze zijn dus ook veel buiten te zien! De melkgeiten kun je om de boerderij zien. Zij lopen om de 5 weken op een schoon perceel i.v.m. mogelijk wormbesmetting. Ze hebben 95 ha land in gebruik. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend in ruwvoer en ook een gedeelte voor krachtvoer. Al het land dat ze in gebruik hebben, eigen en middels samenwerking, ligt rond 8 km van het bedrijf. De geiten krijgen als rantsoen (kuil) gras, snijmais en brok gevoerd.

De mest die de geiten produceren wordt voor een deel op het land gebracht. Het andere deel wordt door biologische akkerbouwers gebruikt. Hier komt biologische varkensdrijfmest uit de regio voor terug. Daardoor kunnen ze in het teelt seizoen samen met witte en rode klaver voldoende gewasopbrengst krijgen.

Ze vinden het erg belangrijk om de burgers erbij te betrekken door ze te laten zien wat er op het bedrijf gebeurd. Dit doen ze o.a. door een Facebook pagina, ze hebben een boerderijautomaat genaamd “de Koele Kast” hier kan men mekkerend lekkere geit-, koe kaas en vrije uitloop eieren kopen, ze sponsoren de plaatselijke voetbalvereniging en achter op één van de stallen is het Panorama Salland geschilderd die je vrij kunt bezichtigen. Ook loopt het wandelpad van het ommetje van Mariënheem achter over het weiland en door hun eigen bos,  genaamd het Snappertspad.

Ze zijn tevens een erkend leerbedrijf hierdoor hebben ze stagiaires over de vloer. Tevens ontvangen ze wel eens geïnteresseerden aan wie ze met plezier een rondleiding geven. Ze zijn trots op het bedrijf en de gehele agrarische sector!

Contactgegevens

Biologische Melkgeitenbedrijf de Reimert
Wissinkweg 33
8106 PG
Marienheem
https://www.facebook.com/De-Koele-kast-397560860753391/