fbpx

Logeren bij de boer
Logeerpret in een Hooiberghut

Een zomerse, korte boerderijvakantie met onze kinderen staat voor de deur. En wat hebben we een passend boerenverblijf geboekt! Op boerderij De Peelakker te Deurne in Brabant logeren we namelijk in een echte hooiberghut.  

Het is warm, heet: 35 graden. Op de weg naar Deurne zien we overal sproeiers staan. We maken er een spelletje van. Zie je een sproeier, roep dan sproeier. Zó snel is een autoritje nog nooit voorbij gegaan en zijn we bij De Peelakker. Hier moeten we zijn!

Brabantse gastvrijheid

We worden bijzonder gastvrij ontvangen door boerin Franca Louwers. Wauw, er staat ook een aantal gevulde kleine zwembadjes. Wat fijn voor die warme kinderkoppies. Het koude water voelt als een heerlijk warm bad. We bewonderen de splinternieuwe vijf persoons hooiberghut waarin wij dit weekend verblijven. Met heel veel liefde is er een Brabantse, rood-witte, sfeer gecreëerd. De lepeltjes hebben de vorm van hartjes, er is Boer-o-poly en een boerenkwartet.

We mogen gebruikmaken van een grote stoere barbecue en daarna, klimmen de kinderen in het gave stapelbed. Ze kiezen een voorleesboekje over… de boerderij. Welterusten lieverds, morgen maken we er weer een leuke dag van. Maar de tijd van slapen stellen ze nog even uit: eerst bespreken ze samen wat ze morgen willen gaan doen. Wij genieten ondertussen op het terras bij de hooiberghut van een lekker koud witwijntje en het mooie oer-Hollandse uitzicht. Wat is het hier mooi. Het gekwetter van de zwaluwen maakt het plaatje van onze boerderijvakantie compleet. 

 

 

Boerenontbijt met streekproducten

Na een lekkere nachtrust slaan we de deuren open en komt de frisse ochtendgeur op ons af. Naast onze Hooiberghut zien we een weiland vol met prachtige zwartbonte-en roodbonte koeien die lekker staan te grazen. Hier krijg je automatisch een relaxed gevoel van. Franca brengt een krat vol heerlijke -streekproducten én een kan verse melk van koe nummer 100. Hoe vers wil je het hebben?! Het is een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Perfecte boerderijvakantie met kinderen

Vooraf had ik allerlei tips gekregen over wat er te doen is in de omgeving van Deurne. Waarom eigenlijk? In het huisje liggen leuke gezelschapsspelletjes. In de grote schuur staan een voetbal- en pingpongtafel, kinder kruiwagentjes en speelgoed voor in de zandbak. En er is een gróót voetbalveld, de jongens (en papa) leven zich uit… Kortom, wij hoeven dit weekend nergens naar toe. Er is alles aanwezig voor een heerlijke boerderijvakantie met kinderen.

Rondleiding over de boerderij

In de vroege ochtend en elke avond om 18.00 worden de koeien gemolken. Boerendochter Kim leidt ons rond over de boerderij. We zien hoe de koeien in de melkcarrousel worden gemolken. Boerin Franca zwaait naar ons vanuit de melkput. Samen met haar man melkt ze dagelijks de 120 koeien. En welke koe zien we haar voetenbad nemen? Juist… koe nummer 100.

Kim geeft nog uitleg over het voer en de kalfjes. We eindigen de rondleiding bij de twee machtige stieren. Wat een dieren!

Het weekend is voorbijgevlogen. Voordat we weer afreizen rapen de kinderen, samen met Franca, nog heerlijke verse eieren. Na écht de laatste keer in het zwembadje stappen de kinderen met een grote glimlach in de auto. De eerste vraag luidt: “Mam, wanneer gaan we nog een keer logeren bij de boer?!”

Meer informatie over logeren bij deze boer in een hooiberghut? Klik dan hier