fbpx

FarmCamps Vorstenbosch

Op de boerderij van boer Willem-Mathijs, boerin Anne en hun 2 kids Evi en Nina maak je kennis met de wondere wereld van de alpaca. De ouders van Anne hielden op deze plek jarenlang een melkveehouderij, maar in 2013 gooiden Anne en Willem-Mathijs het roer om en stortten ze zich op de alpaca’s. Dat is even wat anders dan koeien! Willem-Mathijs vroeg Anne zelfs ten huwelijk op een alpacashow, en ze zei ja!

Hun kudde is de afgelopen jaren gegroeid naar 45 alpaca’s, en er komen ieder jaar wel zo’n 15 nieuwe alpacaveulens bij. Dikke kans trouwens dat je er hier een geboren ziet worden, alpaca’s bevallen namelijk van mei tot augustus. Hoe gaaf is dat?!

De alpaca’s worden hier volledig in de watten gelegd en als filmsterren behandeld. Zo stelen ze de show tijdens de alpaca-wandeling of de alpaca meet & greet! Wist je trouwens dat alpaca’s gehouden worden voor de superzachte wol. In mei worden ze allemaal geschoren en laten boer Willem-Mathijs en boerin Anne van een gedeelte van de wol heerlijk warme dekbedden maken. De rest van de wol wordt verwerkt tot garen en verkocht aan handspinners.

Alpaca’s zijn, ondanks hun fluffy vacht en schattige koppies niet persé knuffeldieren. Wel zijn ze erg nieuwsgierig eten ze graag uit je hand. Zijn ze eenmaal aan het smikkelen, dan kun je hun zachte, wollige vacht rustig aaien of voorzichtig een selfie nemen met jouw favoriet. Én kinderen hebben vanwege hun lengte een streepje voor bij alpaca’s.

Natuurlijk is er meer te zien en te doen op deze boerderij dan alleen alpaca’s. Rondcrossen over het erf met de skelters, knuffelen met de knuffelcavia’s, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur of kunstjes doen op de trampoline. Samen met de populaire alpaca’s de perfecte mix voor een toffe vakantie. Dus all paca your bags en hup naar FarmCamps Vorstenbosch ;-)!

Beestenboel
– 45 alpaca’s (Adele, Pink, Bono, Amadeus, Chris Martin, Viktor, Lily, Ginny, Tarvos en nog veel meer)
– Schattige cavia’s
– Kippen
– 4 lieve boerderijkatten

Uniek
– Alpaca’s voeren
– Knutselen met alpacawol
– Wandelen met alpaca’s
– Vlakbij natuurgebied de Maashorst
– Gezellige Alpacabar met terras
– Hooi Hooi Speelschuur
– Skelters

FarmCamps Vorstenbosch
Leeghandseweg 10a
5476 VD Vorstenbosch
088 8889188
reservering@farmcamps.nl