fbpx

Kidsproofuitje bij de ezelboerderij in Zeeland

Deze ezels laten je genieten én leren…

Bij ezels denk je aan koppig en eigenwijs, maar de 9 ezels van Het Ezelhuis zijn slim, rustig en vooral heel lief! Tijdens een heerlijk gezinsweekendje Zeeland mochten wij delen aan een workshop ‘Ezeltjes knuffelen’ bij Het Ezelhuis van Bianca Plune in Kamperland. Bianca vertelde enthousiast – onder het genot van een drankje en een Zeeuwse bolus – over haar passie voor ezels. Onze kinderen én wij leerden veel over ezels en hun gedrag. Zo denkt een ezel heel goed na voordat hij iets doet. Ziet hij iets wat hij niet kent, dan staat hij stil om dit te analyseren. Is het veilig, pas dan loopt hij verder. Hij heeft humor, houdt van aandacht, is kalm en zachtaardig. Met hun enorme oren en zachte blik hebben ze een hoog aaibaarheidsgehalte. Bianca heeft ook een aantal bijzondere Franse langharige reuzenezels. In 1990 waren er hier nog maar 44 van! Het enthousiasme van de kinderen groeide met de minuut en het krijgen van een ‘eigen’ ezeltje genaamd Rafke was een mooi moment.

De ezeltjes Rafke, Pip en Saartje kregen eerst een liefdevolle borstelbeurt van de kids en daarna mochten ze wortels voeren. Zo leerden ze elkaar kennen en ontstond vertrouwen. De rust die de ezels uitstraalden had meteen weerslag op de kinderen: ze gingen lekker tegen de ezels liggen.

Maar daarna kwam het hoogtepunt: samen wandelen met een ´eigen´ ezeltje! Oh wat genoten wij van hun stralende (en soms ondeugende) snoetjes. De kinderen zagen meteen de impact van hun handelen. Wilden ze te snel en had het ezeltje de situatie nog niet voldoende overzien, dan bleef hij stil staan. Maar volgden ze het ritme en de rust van de ezel dan gingen ze samen op hun gemakje op pad in de gezellige Pipi Langkous-tuin van Het Ezelhuis. De ezeltjes mogen daar lekker loslopen. Bij mooi weer kun je heerlijk picknicken in de tuin en trampolinespringen. Of genieten in een relaxstoel bij de grote vijver.

Aan het eind van de ochtend hadden de kinderen een gezonde, rode blos op hun gezichtjes en er kwam geen eind aan de knuffelsessie op het eind. Zelfs nu, enkele weken later, hebben de kinderen het nog steeds over de ezeltjes Rafke, Pip en Saartje. Geslaagde activiteit dus!

Het Ezelhuis organiseert niet alleen gezinsactiviteiten, maar is ook zeker geschikt voor een kinderfeestje. Of als bedrijfsuitje waarbij je veel over ezels én jezelf leert! Het Ezelhuis heeft ook een strandhuisje en een ‘terug in de tijd’ huisje (voormalig paardenstal) te huur. Gun jezelf een onthaastweek(end), zonder wifi!

Zeker de moeite waard om een bezoek te brengen!

Meer informatie over deze boerderij vind je op https://www.ezelhuis.nl/