fbpx

Dykhoeve rund en varkensvlees – Herwen

Verantwoord vlees van varkens en koeien die lekker buiten lopen. Het assortiment is ruim en wordt aangevuld met heerlijke streekproducten uit de Liemers.

De varkens wroeten zelf hun kostje bij elkaar en hebben alle ruimte om te ravotten en rond te scharrelen. De 40 runderen zijn van het ras blonde d’Aquitaine en een kruising van de blonde d’Aquitaine met het oeroude Hollandse runderras Maas Rijn IJssel.

Grote dieren die heerlijk vlees geven. Het vlees heeft een fijne vleesdraad met weinig vet aanzet is mooi gemarmerd en geeft een boterzachte biefstuk.

Er lopen 150 varkens, deze zijn een kruising Duroc/ Berkshire en leven op 7 hectare in groepen van 20 met een gemiddelde leefruimte van 50-100 m2. Ze eten de hele dag door van het kruidenrijke gras en wroeten de grond om voor wortels en wormen, waarna het stuk opnieuw wordt ingezaaid. Als extra krijgen ze luzerne, mais, raapschroot, veldboon, mks en broodmeel. Waar zoveel mogelijk van lokale boeren ofwel zelf geteeld.

Krachtvoer of soja krijgen ze niet. We werken zonder keurmerk, maar wel op een duurzame en verantwoorde manier. Bewust om uniek te blijven in hun bedrijfsvoering, en daarmee een zeer goed en betaalbaar stukje vlees aan te bieden.

Deze manier van werken zorgt voor weinig transportbewegingen. Ook de mest hoeft niet te worden afgevoerd. Dat blijft op het land, natuurlijk verdeeld en zonder stikstofuitstoot.

De winkel is op woensdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 18.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Contactgegevens

Dykhoeve Herwen
Polderdijk 75
6914 KK Herwen

06-10350122
info@dykhoeve.nl