fbpx

Brabantse Hei – Hooge Mierde – Noord-Brabant

Even ten zuiden van Tilburg en Eindhoven ligt De Brabantse Hei midden op de Brabantse Kempen en op een steenworp afstand van de Belgische grens. Johnny en Inge houden op deze prachtige plek, gelegen aan de Turnhoutsche Heide (perfect om te wandelen en te fietsen!), ruim 200 koeien van diverse prachtige rassen als Belgische Blauwe, Piemontese en Blonde d ’Aquitaine. Johnny is helemaal gek op het boerenleven en runt, samen met Inge, vanaf 2010 De Brabantse Hei.

Kamperen op de boerderij en een sfeervolle boerderijwinkel in Brabant

In de sfeervol ingerichte boerderijwinkel verkopen ze heerlijk vlees van eigen dieren en diverse streekproducten. Na een bezoek aan het winkeltje kan je lekker een drankje nuttigen op het terrasje. Voor de kinderen is er ook een leuk speeltuintje. Het speeltuintje ligt op een ideale locatie want ook vanuit je eigen tent heb je zicht op het speeltuintje, zodat het makkelijk is om de kleintjes vanuit je ligstoel voor de tent in de gaten te houden. Er is ook een dierenweide die de kippen en de geitjes samen delen. Johnny en Inge doen aan “crowdbutching”, dit betekent dat iedereen een stukje van de koe koopt en, als al het vlees verkocht is, dan wordt de koe geslacht. Zo blijft er nooit onnodig vlees over! Speciaal in hun boerderijwinkeltje hebben ze heerlijke BBQ pakketten van eigen koeien. Zo hoef je niet te lang na te denken over wat je ‘s avonds gaat eten! Ook kunnen mensen bij de Brabantse Hei terecht voor een BBQ-Pizza avond! En feestjes tot 50 personen kunnen ook hier gevierd worden.

Leuke dingen om te doen vlakbij Tilburg

De BoerenBed tenten zijn naast de boerderij gelegen en hebben een vrij uitzicht over de aardappel/maisvelden tot aan de bosrand waar eindeloze wandel- en fietsroutes te vinden zijn. In het nabijgelegen dorp Reusel kun je zwemmen in de spartelvijver en vissen in de visvijver. Voor dagtrips is de boerderij perfect gelegen met bekende bestemmingen als De Efteling, Beekse Bergen en Bobbejaanland allemaal binnen een half uur rijden. Mountainbikeliefhebbers halen ook zeker hun hart op bij De Brabantse Hei. Vanaf de boerderij zijn mooie routes uitgestippeld!

Contactgegevens

“brabantse hei” boerderijwinkel
De Luther,
5095 AC
Hooge Mierde