fbpx

Boerenbed Mariahout in de Hei

In het dorp Mariahout, in de provincie Noord-Brabant vind je boerderij Mariahout in de Hei. De tenten hebben uitzicht op een bos dat in de volksmond ’t Hertenkamp wordt genoemd, dit is een verzamelplaats voor de herten die in de omgeving leven. Regelmatig zie je deze hertjes nog door de weilanden huppelen.

Kamperen op de boerderij in Brabant

Mariahout in de Hei (voorheen Het Hertenkamp) gaat na jarenlang koeien gemolken te hebben nu verder als Alpaca boerderij. Er wordt gestart met dertien alpaca’s waarvan er enkele in het voorjaar een veulentje verwachten. Met de alpaca’s Alfredo, James, Theodor en Mason is het mogelijk om onder begeleiding een alpacawandeling te reserveren! Vanuit de tenten kijk je uit op de dierenweide met schapen en geitjes en ook de alpaca’s lopen in de nabije gelegen weide. De kinderen vermaken zich prima in het zandhuisje of op de trampoline die overzichtelijk in het midden liggen. De varkentjes Ollie en Ody zitten gezellig met de kippen in de ren. Ook verzorgpony’s Zita en Neja kom je op Mariahout in de Hei tegen, zij willen graag door jou geborsteld worden! Wil je meehelpen de dieren voeren? Dan komt boer Jos je s’ochtends ophalen. Pony rijden is op 4 minuten afstand van de boerderij mogelijk. Je krijgt hier persoonlijke begeleiding op een nostalgische locatie. Wil je je eigen pony meenemen op vakantie, ook daar hebben we een plaatsje voor op de boerderij! Ook is er de mogelijkheid om een tochtje te maken met een oldtimer tractor met huifkar, deze rijdt naar een nabijgelegen boerderij waar door boerin Gerdien het verhaal verteld wordt van kalfje tot volwassen koe. Verder vindt boerin Lilian het heerlijk om haar gasten te verwennen! Ze bakt voor jullie ’s morgens heerlijk versgebakken broodjes of zorgt voor een uitgebreide ontbijtmand. Een complete maaltijdschotel is in overleg ook altijd te regelen. Bij Mariahout in de Hei hebben ze ook een binnenruimte voor workshops en om eventuele visite ontvangen. Voor het reserveren van deze ruimte, kun je contact opnemen met de boerderij. Voor een lekker kopje koffie kun je op het terras terecht!

Nieuw: De Van Gogh Tent! Selecteer de BoerenBed Tent in het boekingsproces, en boek de Van Gogh Tent gratis als extra product om je tent te upgraden. Slechts één beschikbaar. Vraag boerin Lilian ter plaatse naar het speciale van Gogh arrangement.

Leuke dingen om te doen vlakbij Mariahout

In de omringende bossen kun je heerlijk wandelen. Met de bolderkar en picknickmand kun je samen heerlijk op pad! Ook voor “geo-caching” kun je in onze omgeving terecht. Houden jullie van fietsen? De boerderij grenst aan de “Knooppuntenroute” bij knooppunt nummer 26. Ook mountainbikers kunnen zich uitleven met de aangrenzende moutainbikeroute. Ook verhuurt de boerderij elektrische loopfietsen! En met warm weer ben je binnen 15 minuten bij Strandbad “Enode” in Nuenen. Voor survivallen, waterfietsen etc. is Billy Bird Park Hemelrijk een heerlijk dagje uit. Tevens zijn De Efteling en Beekse Bergen in 30 minuten te bereiken. In het dorpje Nuenen “Van Gogh village” vind je het “Vincentre”, een museum over het leven van Vincent van Gogh met de daarbij horende wandel- en fietsroutes. De visliefhebbers kunnen terecht bij de nabijgelegen visvijver in Lieshout én bij het Wilhelminakanaal. Neem ook eens een kijkje bij de Lourdesgrot uit 1999. Ook is het Openluchttheater zeker een bezoekje waard. Het programma is op de boerderij aanwezig. Toch zin in een terrasje of middag winkelen? Dan zijn Eindhoven en ’s- Hertogenbosch niet ver weg!
Nieuws 2020: We hebben “De oude Veldschuur” gerenoveerd: een gezamenlijke ruimte waar koffie en huisgemaakt gebak klaarstaat. Ook kunnen jullie (met korting!) op de boerderij een alpacawandeling reserveren. Zooo leuk!

Contactgegevens

Mariahout in de Hei
Schaapsdijk 6
5738 RR Mariahout