fbpx

Boerenbed Hoeve den Overdraght Collection

Hoeve den Overdraght Collection is gelegen in de Westhoek, ligt dicht bij de kust én leunt tegen de Franse grens. Uitrusten, ontstressen en simpelweg genieten doe je op Hoeve den Overdraght. Wist je dat zelfs de soldaten de weg wisten naar deze hoeve om uit te rusten? Toen, in oorlogstijd tijdens WO1, heette de boerderij Breda Farm. De boerderij van Filip en Ann bestaat al 3 generaties. Het moderne landbouwbedrijf was ooit één van de vele boerderijtjes in het landschap. Het is rond 1850 gebouwd met het typische Vlaams dak. Hoeve den Overdraght Collection is ondertussen uitgeroeid tot een mooi landbouwbedrijf met voornamelijk Jerseykoeien, deze zijn bekend om hun romige melk! Smul verder van de typische streekproducten en ’s werelds beste bier van de St. Sixtus Abdij!
Kamperen op de boerderij in België

Kamperen bij de boer

De tenten staan in een boog rond het speelplein opgesteld waardoor de kleinsten makkelijk in het oog te houden zijn. Vanuit het terras van je tent kun je heerlijk achterover leunen en alle landbouwactiviteiten gadeslaan: voer uitrijden bij de melkkoeien, gras en stro binnenhalen, veldwerken en nog veel meer! Boer Filip is altijd wel ergens aan het werk. Bij goed weer in het voor- en najaar of in de zomer trek je met zijn allen de weides in, grenzend aan de Poperingevaart, om de dieren van dichtbij te bewonderen. Tijdens de rondleiding vertellen de boer en boerin je uitgebreid over de zeldzame schapenrassen en hun specifieke kenmerken. Een creatieve workshop toont wat je zoal met wol kan doen. Een van de grootste troeven van Hoeve den Overdraght is het boerenzwembad. Dit bad met natuurlijk gezuiverd water (15 x 20 meter en 1.80 diep) om heerlijk van de zomer samen in te spatteren. Op reis met paard en op zoek naar een plaatsje? Buur Fabien geeft jullie paard de perfecte overnachting. Vraag naar de ruiterpaden met mooie uitzichten. Liever meehelpen met ezels? Buurvrouw Pat van het Ezelpad leert jou alle kneepjes.

Nieuws 2020: Op de boerderij zijn we momenteel een nieuw stuk melkveestal aan het bouwen. Het is geen traditionele stal maar een serrestal, waar de koeien totaal vrij zullen kunnen liggen in een ingestrooide ligruimte. Heerlijk voor de koetjes dus!

De naam Overdraght betekende vroeger een aanlegplaats, een kade langs bevaarbare waterlopen waar men tol moest betalen om te mogen varen.
Wat den Overdraght zo uniek maakt, zijn de zeldzame schapenrassen en de beige Jerseykoeien die ze kweken. De schapen leveren hoogstaande wol en smaakvol vlees, de koeien zorgen voor romige melk.

Contactgegevens
BoerenBed – Hoeve Den Overdraght
Woestenseweg 31, 8970 Poperinge, België