fbpx

Boerenbed Hoeve De Pippert – Betuwe

Kamperen op de boerderij in de Betuwe

De boerenfamilie melkt rond de 180 koeien en heeft nog ongeveer 130 stuks extra jongvee. Voor de kinderen is er de mogelijkheid de boer te helpen bij het voeren van de kalfjes of een kijkje te nemen in de knuffelschuur. Naast de BoerenBed tenten wonen een geit en een paard, die verzorgd en geaaid mogen worden. Achter de koeienstal vind je de Slingerschuur waar je kunt slingeren, springen en ravotten in het hooi. Naast de boerderij ligt het Mariabos, waar spannende ontdekkingstochten en hutten gemaakt kunnen worden. Op de boerderij is er een extra groepstent aanwezig. Hier kun je gezellig met z’n allen rond het open vuur zitten en spannende verhalen met elkaar delen. Deze boerderij is dus perfect voor slechte weersomstandigheden, wegens de overdekte speelschuur, de mogelijkheid om in de schuur te eten en de grote groepstent die vrij te gebruiken is. Daarnaast is er op het gebied van eten veel te beleven bij Hoeve de Pippert: ze produceren hier namelijk hun eigen kaas, kalfsvlees, verse melk en je kunt wijnproeven bij de buren!

 

Leuke dingen om te doen vlakbij Ophemert

Op de boerderij is van alles te beleven maar wil je nu ook de omgeving ontdekken? De Pippert ligt tegenover Kasteel Ophemert. De lanen en wandelpaden rond het kasteel en landgoed zijn het ontdekken waard. De boer neemt je graag mee met de tractor en kar op een Boeren Buutenrit door de omgeving. Deze eindigt in het natuurgebied de Steendert met een kleine picknick. Zo zie en leer je nog eens wat over dit bijzondere stukje Nederland! Hoeve de Pippert Collection bevindt zich in de Betuwe streek: de één kent het gebied vooral van de witte bloesem, de ander van het Tielse fruitbaasje Flipje en sommigen denken meteen aan Appelpop! Een veelzijdig gebied waar cultuurhistorie, nostalgie, waterrecreatie en bruisende festivals hand in hand gaan. Wil je liever stadse allure? Slenter dan eens op je gemak door historische plaatsen als Tiel of Culemborg en laat je verrassen door het hoogwaardige aanbod van winkels, restaurants en terrassen. Kortom: De Betuwe bruist het hele jaar door!

In de Uiterwaarden van de Waal zijn er meerdere mooie struin-, fiets en wandelroutes. Daarnaast is het op de Linge mogelijk om geweldige kanotochten te maken. De boerderij ligt op slechts een half uurtje rijden van Utrecht en op slechts anderhalf uur van Antwerpen. Hoeve de Pippert Collection bestaat al sinds de zestiende eeuw, de oude boerderij is in 1840(!) gebouwd. Tegenwoordig is het een modern grootschalig melkveebedrijf.

Contactgegevens

Boerenbed Hoeve de Pippert
Pippertsestraat 3
4061 BK Ophemert