fbpx

Bezoekboerderij en boerderijwinkel Kaamps – Overijssel

Midden in Twente, in het kleine dorpje Deurningen ligt het prachtige Landgoed Kaamps. Hier zorgt de familie Nijland met veel liefde voor hun koeien en wordt er van de dagverse melk heerlijke kaas en zuivelproducten gemaakt. Boer Herbert stelt graag zijn deuren open voor bezoek om zo zijn passie te kunnen delen! Het kaasmaken is toch wel iets dat zich typeert voor Nederland. Wat is er dan leuker dan eens een kijkje te kunnen nemen bij een Twentse kaasmakerij. Via de belevingsboulevard kan je meekijken in de stallen, bij de kaasmakerij en bij de kaasopslag. Het hele proces van gras tot kaas wordt hiermee in beeld gebracht. Leerzaam én leuk. Een gratis boerderijuitje wat ook erg leuk is voor kinderen.

Natuurlijk staat er ook wat tegenover dat harde werken. De koeien worden in de stal extra verwend met waterbedden en massage borstels. Ook kunnen ze zelf bepalen of ze buiten of binnen willen zijn. Vanaf mei t/m oktober is het ook mogelijk om bij een inlooprondleiding aanwezig te zijn. Dit is vooral leuk voor de mensen die graag wat meer over het hele proces van kaasmaken willen weten. Vol enthousiasme vertellen ze in 1,5 uur hoe dit gaat, worden er verschillende kazen geproefd, schenken ze koffie of thee en laten ze nog een informatieve film zien.

Toe aan een pauze tijdens uw bezoek? Dan is het mogelijk om een hapje te eten in de brasserie. Van dinsdag t/m zondag is de brasserie geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. De gerechten worden veelal bereidt met één van onze heerlijke kazen of andere streekproducten. Voor de kleine boertjes en boerinnetjes is er tussen het eten door ook genoeg vermaak. Ze kunnen lekker spelen in de speeltuin of kijken bij de dieren van de kinderboerderij. Om het bezoek aan Landgoed Kaamps compleet te maken, kan je op de terugweg nog even stoppen bij de Landgoedwinkel om zo’n heerlijk stukje kaas of zuivel mee te nemen naar huis.

Contactgegevens

Vliegveldstraat 4a
7561 AT
Deurningen

T: +31 (0)74 – 277 57 39
F: +31 (0)74 – 277 33 81
E: info@kaamps.nl