fbpx

Alpacaboerderij – Zonneveld Alpaca’s -Tiendeveen – Drenthe

Ontmoet de Alpaca’s van Zonneveld!

Zonneveld Alpaca’s is een alpacaboerderij vlakbij Hoogeveen in Drenthe. Op de alpaca boerderij wonen vijfentwintig alpaca’s die jou graag willen ontmoeten!

Je kan er terecht voor een wandeling of “Feed & Greet” met de alpaca’s en je kan er ook origineel overnachten in één van de accommodaties.

Op het zeer ruim opgezette terrein van Zonneveld Alpaca’s vind je twee unieke trekkershuisjes direct naast de alpacaweides. En om de hoek, in de rechtervleugel van het woonhuis, bevindt zicht luxe B&B Veerkant en Vruistuk.
Maar wat Zonneveld Alpaca’s echt bijzonder maakt is de unieke Stalovernachting. Je kan er slapen in de stal bij de alpaca’s!

Wil je de alpaca’s van Zonneveld ontmoeten maar is slapen in de stal wat veel van het goede dan kan je bij Zonneveld Alpaca’s ook terecht voor een actieve alpacawandeling of educatieve Feed & Greet.

De alpacawandeling start direct vanaf de boerderij en bij het verlaten van het terrein begint direct een prachtige route door de natuur. Uiteraard wordt je enthousiast begeleid en krijg je uitgebreide instructies vooraf. Alpacawandelingen zijn alleen mogelijk op vaste data en tijden en zijn vanaf 12 jaar.

De Feed & Greet is altijd aan het einde van de middag op voedertijd. Samen met boerin Joanna ga je de alpaca’s voeren en krijg je een rondleiding op het bedrijf. Natuurlijk kan je al je vragen stellen en Joanna verteld je ondertussen alles over de alpaca’s. De Feed & Greet is voor alle leeftijden. Kijk voor de actuele tijden en mogelijkheden op de site van Zonneveld Alpaca’s.

Zonneveld Alpaca’s wordt gerund door Joanna en Sander, zij zijn een enthousiast stel die het je graag naar de zin maken.

Ook kan je bij Zonneveld terecht voor een een heerlijke vakantie, weekendje Drenthe of een uniek alpaca avontuur. Er is altijd iets te beleven.

 

Feed & Greet met Alpaca’s

Wil je alles te weten komen over Alpaca’s en de dieren van heel dichtbij meemaken? Of wil je graag de mooiste foto’s en selfies maken met onze Alpaca’s? Dan is een “Feed & Greet” misschien iets voor jou. Een ruim uur gezellig samenzijn met de Alpaca’s van Zonneveld tijdens een rondleiding op het bedrijf. De meeste Alpaca’s eten uit je hand en zijn heel nieuwsgierig en komen je uitgebreid bekijken en besnuffelen. Uiteraard vertellen we je zeer uitgebreid over de dieren en beantwoorden we al je vragen. Bij slecht weer is de Feed & Greet deels overdekt.

De Feed & Greet is altijd aan het einde van de dag om 17.00 uur, dan worden de dieren uit de weide gehaald en worden ze door jou gevoerd.

Een Feed & Greet is alleen op afspraak mogelijk en duurt ruim een uur inclusief koffie, thee of frisdrank.

Er is plaats voor minimaal twee en maximaal zes personen. Het kan zijn dat er andere mensen aan de groep worden toegevoegd. Een Feed & Greet kost 10 euro per persoon.

 

Zonneveld Alpaca’s
Kanaal Westzijde 2A
7937 TL TIENDEVEEN
+31 (0)528 – 33 16 20
info@zonneveldalpacas.nl